Această rețetă este o specialitate thailandeză, mai precis din sudul Thailandei, căci așa zisul "Massaman curry" este o pastă picantă dar nu foarte iute, al cărei nume se poate traduce prin curry-ul crediciosului musulman , căci sudul Thailandei este locuit cu precădere de o populatie musulmană, în cazul în care în magazinele cu specialități asiatice nu găsiți acest tip de pastă, puteți folosi și curry roșu care nu e așa iute sau 1-2 lingurițe de praf de curry.
Acum că am lamurit lucrurile, mai trebuie săvă spun că rețeta este a prietenei mele Carmen, ea a și pregătit-o pentru noi toți și a și surprins intr-o serie de imagini digitale toate fazele de pregătire.
Produsul finit este o mancare sățioasă , totusi fără carne, cu puține calorii, ( folosirea de tofu este facultativă, caci voi puteți să îl înlocuiți cu bucățele de piept de pui) și care se seveste cu orez aromat, de tipul Iasomie sau Basmati.
Pentru 4 portii avem nevoie de :
aproximativ o lingura pastă de curry Massaman ( Massaman curry este foarte aromat si trebuie dozat cu grija )
o conservă de lapte de cocos
un ardei roșu
2 -3 morcovi
un ardei roșu
2 -3 morcovi
o ceapă
150g de mazăre congelată
o tulpină de țelinătr
250 g de germeni de soja
200g Tofu
150g de mazăre congelată
o tulpină de țelinătr
250 g de germeni de soja
200g Tofu
două linguri de ulei
sare și piper
o linguriță de praf de curry
sos de soja
250g orez tip Basmati sau Iasomie
sare și piper
o linguriță de praf de curry
sos de soja
250g orez tip Basmati sau Iasomie
Curățăm și tăiem bastonașe legumele.
Tăiem tofu cubulețe, il anestecăm cu sosul de soja si presărăm praf de curry apoi il marinăm la rece. Călim ceapa, fără să se coloreze, în ulei, adăugăm pe rând morcovii, țelina, ardeiul apoi mazărea și pasta de curry. În cazul în care nu găsim acest tip special de curry putem folosi curry roșu.
Legumele trebuie să rămână crocante. Adăugăm cubulețele de tofu, laptele de cocos.
Mai dăm câteva clocote după care dregem cu sare și piper. Pregatim orezul, il fierbem in apa in proportie 1/2 adica o parte orez doua parti apa, il săram după gust.
Mai dăm câteva clocote după care dregem cu sare și piper. Pregatim orezul, il fierbem in apa in proportie 1/2 adica o parte orez doua parti apa, il săram după gust.
Servim massaman curry cu orez fiert. Aș mai dori să adaog că aveti libertatea de a folosi și alte legume, conopidă sau broccoli sau orice altceva mai exotic,ce vă ispiră . De asemenea, cum am mai amintit, puteti inlocui tofu cu bucatele de piept pui.
Si iată , am realizat , precum v-am promis, impreună, step by step, un fel de mancare original și sățios !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu