sâmbătă, 6 ianuarie 2018

Vinete impănate cu șuncă și cașcaval


 
Ce seară plăcută cea în care soțul Mioarei, Nuțu, a gătit aceste vinete ! 
Au trecut sărbătorile si revelionul, au plecat copiii, am rămas doar noi trei, prieteni de o viață. Afară vijelie, o ploaie cum rar vezi în ianuarie, dar înăuttru în bucătăria mea plăcut și intim . Depănăm amintiri la un pahar de vin . Muzică in surdină, hituri vechi la " radio Arabella" . 
Iar în timp ce eu și Mioara sorbeam un vin roșu , Nuțu bucătărea. 
Se vedem rezultatul : 
Trei vinete
Trei felii de șuncă afumată crudă 
Trei felii de cașcaval 
50 g de cașcaval ras
Sare 
Piper 
Ulei de măsline 

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Täiem vinetele pe lungime. Le crestäm tot pe lungime cu 3-4 crestäturi adânci farä sä ajungem la coajä . Impănăm jumătățile de vinete cu cașcaval și șunca pe care o introducem în crestăturile făcute. Sarăm, piperăm si bagăm vinetele la cuptor pentru 45 de minute. La jumătatea timpului, deschidem ușa cuptorului și presăram peste vinete cașcavalul ras, în cantități egale. Coacem până la capăt. Vinetele trebuie să fie moi, zemoase, cu o crusta crocantă .


Le putem servi ca aperitiv sau ca fel principal lângă o felie de carne, cum am făcut noi. Nu uitați de vinul roșu . 



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu