miercuri, 3 ianuarie 2018

Mousse de migdale cu somon pe pat de qiunoa



Noi ingrediente patrund si in rețetele noastre de sărbătoare, nu doar în rețete de fitness. Iată de data aceasta o rețetă cu quinoa, semințele originare din America de sud care apar tot mai des în reviste . Sunt recomandate ca avand un conținut ridicat in proteine. Ele nu conțin gluten, ajuta in cazuri de hipertensiune si diabet. Sunt foarte hranitoare si deci apreciate de vegetarieni si cei care se hranesc vegan si au nevoie de  o sursa de proteine vegetale. Tot sanatoase sunt somonul ( acizi grași din categoria Omega 3)  si migdalele cu un continut ridicat de magneziu si calciu, vitamine din grupa B si E, acizi grași nesaturați. 
Cred că v-am starnit interesul pentru noua rețetă a Arjanei !  

Ingrediente

250 grame somon afumat
100 grame de semințe de quinoa fierte
10 g gelatină
4 – 5 lingurițe de migdale măcinate
200 ml frișcă
250 grame Ricotta
tarhon uscat
1 linguriță de unt 
1 ceapă mică
2 lingurițe de maioneză
Suc de lămâie

Se fierbe quinoa și se amestecă cu 1 linguriță de unt, sare și piper.
Pentru mousse, se bate frișca și se înmoaie gelatina în puțină apă. Se amestecă ricotta cu tarhonul, 2 linguri din frișcă, făina de migdale, sare și piper. Se omogenizează și se adaugă restul de frișcă și gelatina, amestecând cu grijă pentru a păstra cât mai mult aer în compoziție.
Se taie mărunt somonul, se amestecă cu ceapa tocată și maioneza și puțin suc de lămâie.
Într-o formă rotundă am pus straturi, quinoa, somon si deasupra mousse. Se obțin 8 forme. Se pot servi și în pahare.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu