O reteta de Revelion bună și pentru alte ocazii. Arjana ne povestește :
Am folosit următoarele Ingrediente:
15 grame unt
Un cățel de usturoi
100 grame frunze de spanac fierte, stoarse și tocate
4 ouă
Rozmarin
Nucșoară
Sare și piper
200 grame de cremă de brânză
3 linguri de iaurt gras
3 fire de ceapă verde
100 grame de șuncă de Praga
2 -3 roșii cherry
Într-o crăticioară, se topește untul cu usturoiul, la foc mic. După ce s-a topit untul se aadaugă frunzele de spanac și se ia de pe foc. Se adaugă gălbenușurile, rozmarinul, nucșoara, sare și piper. Se bat albușurile spumă, se amestecă compoziția cu 2 – 3 linguri de spumă, se omogenizează și apoi se adaugă restul albușului spumă. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie și se coace cam 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Se scoate din cuptor și se acoperă cu un prosop umed, se lasă la răcit.
Se amestecă brânza cu iaurtul, ceapa tăiată subțire, sare și piper.
Se dezlipește hârtia de pe blat, se acoperă cu felii de șuncă, lăsând 2 – 3 cm la capăt liber, deasupra se unge amestecul de brânză și câteva felii de roșii, tăiate subțire. Se rulează, se învelește în folie și se lasă la frigider câteva ore înainte de servire.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu