Iată cum am procedat :
Pentru două porții :
Două gulii măricele
O lingură de unt sau două de ulei neutru
O ceașcă de apă
Sare
Piper
O lingură de bulion de roșii
O linguriță cu vârf de făină
Două lingurițe de zahăr
Am curățat guliile, le-am tăiat bastonașe de un cm grosime și le-am călit în unt ( se poate si ulei ) când au devenit un pic sticloase le-am presarat cu lingura de făină, le-am stins cu apă si am lăsat sa fiarbă să se înmoaie bine. Am adaugat sare, un pic de piper, bulion de roșii . În altă cratiță mica am caramelizat zahărul, l-am stins cu doua linguri de apă si l-am turnat peste gulii. Am mai dat în clocot un pic. Am servit guliile cu o bucată de somon natur, la grătar.
Inainte să pun peștele pentru câteva minute la grătar l-am uns pe toate părțile cu ulei de măsline. Am sarat la sfârșit.
Mâncarea de gulii se poate face si cu o zi înalinte, nu are lapte sau smântână, se ține bine în frigider, poate fi reîncălzită și servită și cu chiftele sau ochiuri de ouă .
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu