Mie imi place bucătăria din Orientul indepartat, bogată în arome, în combinatii de dulce acru, cu lapte de cocos și ananas.
Incercăm, eu și Arjana, caci este rețeta ei, să facem plăcere acelora care ne impărtășesc gusturile sau să îi convingem pe cei ce, eventual, au niste rezerve sau sunt mai tradiționaliști :-)
Pentru patru porții :
Avem nevoie de 4 bucăți de piept de pui tăiat în cuburi de 2 cm
Pătrunjel tocat
Arahide marunțite pentru decor
Sos de marinare
90 ml sos de soja
Sucul de la o lămâie
3 linguri de ulei de floarea soarelui
2 linguri de zahăr brun
3 căței de usturoi
3 fire de ceapă verde
Sos Satay
250 g de unt de arahide
2 căței de usturoi
175 ml de apă
30 g de lapte cremos de cocos
O lingură de sos de soja
O lingură de zahar brun
O bucată de un cm de ghimbir , tăiat subțire
O lingură de suc de lămâie
Cayenne
Sare
Piper
Pregătim marinada, amestecând sucul de lămâie cu ulei, ceapa taiată marunt, usturoi, zahăr, sosul de soja. Introducem bucațile de pui și lasăm totul la rece timp de 30 de minute .
Avem nevoie de bețisoare pentru frigărui , care le introducem pentru jumătate de oră in apă fierbinte.
Preparăm sosul satay, încălzind untul de arahide cu o parte din usturoi, adăugam apă, crema de cocos, sosul de soja, zaharul, ghimbirul mărunțit. Fierbem combinația pentru 2-3 minute. Adaugăm zeama de lamâie, restul de usturoi, asezonăm cu cayenne, sare și piper. La acest sos putem folosi și arahide tocate cu blenderul sau cu un mixer, și să folosim această cremă de arahide in locul produsului industrial de unt de arahide .
Infigem bucățile de piept marinate , cam patru cinci, în țepușe si le plasăm pe grătar, să se rumenească bine pe ambele parți. Putem folosi și gratarul din cuptor , plasând frigăruile la cam 10 cm distanță de grătar.
Servim frigăruile cu sos si garnisim cu pătunjel verde tocat și arahide . Ca și garnitură se potrivește orez de calitate, fiert in apă .
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu