luni, 27 august 2018

Prăjitură suedeză cu mere




Simplu, eficient, bun, ca un raft de la Ikea, mi-a venit în minte când am citit rețeta trimisă de Carmen. Deși sursa e de peste două dealuri și văi, nu direct din Suedia, prăjitura m-a cucerit imediat.
Am mai avut, aici la Gușuliță, cum imi place mie să spun, rețete suedeze. Toate simple, toate bune! Așa i-a făcut cel de sus, eficienți! 
Dar mai bine să vă spun cum și ce:
350 g de zahăr ( transformarea în grame e o contribuție continental euroopeeană, suedezii măsoara cu litrul, cu unitați de volum). Totuși, plăcut în grame! Noi avem cântar . 
patru ouă 
125 ml lapte 
120 g de unt 
3 lingurițe rase de praf de copt
300 g de făină
6-7 mere
75 g de fulgi de migdale 
1/2 linguriță de scorțisoară
1-2 lingurițe de zahar tos
Incălzim cuptorul la 200 de grade.
Batem spumos ouăle cu zahărul.
Amestecăm făina cu praful de copt
Încălzim laptele iar în laptele cald topim untul.
Turmăm amestecul de unt și lapte peste compoziția de ouă.
Încorporăm făina cu praful de copt.
Vom obține un aluat relativ fluid pe care îl turnăm în tava de copt a cuptorului unsă si înfăinată în prealabil.
Curățăm șl tăiem felii merele. Putem folosi, de altfel, și alte fructe! 
Le plasăm la intervale regulate, în formă de țiglă. Presărăm un pic de zahăr tos cu scorțișoară sau fulgi de migdale 
Coacem la foc potrivit spre iute, timp de 25-30 de minute.
Coacem până crește și se rumenește frumos.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu