luni, 3 septembrie 2018

Pesto alla genovese dupa Carmen

                                                                                              
                                                         
Buna ziua, dragi prieteni. Nu ne-am vazut de o bucata de vreme.
acum  ma intorc intre voi cu o reteta pe cat de simpla pe atat de efectiva si gustoasa: o reteta propusa de prietena mea si a voastra, Carmen.
Un Pesto gustos, facut in casa.
O plimbare in piata, niste busuioc proaspat, seminte de pin, ulei de masline buun , , un mixer performant si gata bunatatea pe care apoi putem sa o folosim la legume, dar mai ales la preparate din paste !

                    


O legatura de busuioc
3 catei de uturoi
50 g de seminte de pin usor prajite fara ulei
100 g de parmezan
100 ml de ulei de masline
ceva sare, nu mult

Toate acestea se pun in blender si se zdrobesc pana obtinem o Pasta omogena. Pasta se trece intr-un borcan curat, se acopera cu un strat de ulei si se pastreaza la intuneric si la rece cel putin o sapatamana.


                                                           



Avem astfel bucuria unui produs natural, fara conservanti, facut de noi.
Putem servi pesto la diferite paste, dar si ca o aroma suplimentara la o supa de legume. Si iata, ne aducem aminte de concediul care abia a trecut si de Bella Italia.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu