miercuri, 19 septembrie 2018

Tort " teren de footbal " pentru un băiețel    Cu câteva săptămâni în urmă,nepoțelul meu Leonard s-a uitat la mine cu ochișorii lui ca măslinele negre, în care de data asta nu sticleau steluțe jucăușe, ci erau serioși, ca atunci când discuți ceva important, și mi-a spus : buni, de ziua mea imi doresc un tort teren de footbal, cu poartă și jucători . 
Bine, am spus eu, nevom gândi la ideea ta ! Da, Leo a împlinit  la începutul lunii cinci ani . Sigur că imi aduc bine aminte de ziua în care s-a nascut Leonard și a primit primul lui tort , tortul de bunvenit. Dar nu folosește la nimic să mă las dusă de nostalgie si de amintiri, am treabă de făcut, mi-am spus ! 

Am început să mă pregatesc din timp comandând figurile ( traiască Internetul) pentru că nu m-am încumetat să produc jucătorii din pastă de zahăr. Am căutat pasta verde pentru teren, și m-am gândit ce blat s-ar potrivi ! 
Copiilor nu le plac torturile cu cremă, așa că m-am oprit asupra unei rețete de chec cu lămâie , inclsiv glazură, pe care apoi l-am acoperit cu cuvertura de zahăr verde pe care am putut, tot cu pastă de zahăr să desenez liniile . 
Prajitura de bază e foarte bună , o puteți dacă doriți să o tăiați in două și să o ungeți cu lemon curd sau altă cremă de lămâie, eu nu am facut asta . 
Pentru un blat mare, căt tava normală de cuptor am avut nevoie de : 
350 g de unt sau margarină 
350 g de făină
350 g de zahăr
Un pachețel de zahăr vanilat 
Două lingurite de praf de copt 
6 ouă 
Două lămâi 
300 g de zahăr praf 

Radem coaja de lămâie, stoarcem sucul și îl punem deoparte . 
Încălzim cuptorul la 175 de grade. 
Frecam ouăle cu zahăr într-o masa spumoasă, adăugăm făina, zahărul vanilat și praful de copt trecute prin sită , amestecăm spre omogenizare si apoi adăugăm untul putin câte puțin. Aluatul va fi moale, ilvom putea usor trece in tava tapetata cu hârtie de copt si unsa. Coacem prajitura apoi la 175 de grade timp de 20 de minute . 
Intre timp realizăm glazura din zahăr praf si zeama de lămâie. Pentru efect putem adauga si una două picături de colorant alimnetar verde sau galben. 
Scoatem prăjitura din cuptor, o ințepam cu furculița in diferite locuri , astfel glazura va pătrunte si in interior si o va face zemoasă . Apoi intimdem repede glazura pe blatul încă fierbinte . 
Când totul s-a răcit am intins cu sucitorul pasta verde de zahăr, presarând frontul de lucru cu zahăr praf. Am plasat-o peste tort . Din două trei linguri de zahăr praf și un pic de apă am făcut o pastă mai fluida dar care se întărește apoi, si cu un spriț subțire , în lipsa lui puteți folosi o punga de plastic cu o găurică mică, am trasat liniile de pe teren. 
Din scobitori și un pic de hârtie galbenă am făcut steagurile din colțuri, apoi am plasat porțile și jucătorii  . 


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu