duminică, 16 februarie 2020

Madeleines



E o rețetă exepțională pe care am citit-o în revista franțuzească pe care o vedeti în fotografie. M-a inspirat când am citit-o și, deși nu am forme de madeleines, am hotărât totuși să o încerc și să coc prajiturelele în formele pe care le aveam. Cred că se potrivesc și forme de hârite pentru mini muffins. 

Avem nevoie de : 

  • trei ouă
  • 120 g de unt, plus un pic de unt pentru forme 
  • 200 g de făină
  • 100 g de zahăr
  • 30 g de miere
  • o linguriță de praf de copt 
  • un praf de sare
Incălzim cuptorul la 220 de grade. Topim untul într-o caserolă și adăugăm mierea. Amestecăm făina, zahărul, praful de copt și sarea și adăugăm ouăle bătute. Amestecând continuu punem și untul cu miere într-un fir subțire. Omogenizăm foarte bine. Vom avea un aluat fin și relativ subțire. Il lăsăm să se odihnească în frigider. 
Ungem formele cu unt și le presărăm cu făină. În fiecare adâncitură punem câte o lingură de aluat lăsând și loc să crească. Le introducem în cuptor și le coacem intre opt și zece minute. Presărăm prajiturelele cu zahăr praf. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu