Pentru 4-6 portii avem nevoie de
- 300 g de somon afumt în felii subțiri
- 4 dovlecei sau zuchinni
- Două ouă intregi
- 200 ml de smântână de frișcă
- Două linguri de creme fraîche
- 100 g de mozarella rasă
- Sare
- Un blat de aluat fraged
- O lingură de mărar tocat sau de oregano
- O formă de tartă cu diametrul de 24 de cm
Spălăm dovleceii, îndepărtăm capetele si îi taiem în felii foarte subțiri și elastice pe toată lungimea lor.
Ungem forma de tartă sau o tapetăm cu hârtie de copt în așa fel încât sa ajungă și pe margini.
Întindem rotund aluatul fraged, îl plasăm în formă la înălțimea de 1,5 cm-2 cm
Preasărăm mozarella rasă .rulăm o felie subțire de somon într-o felie de dovlecel și o plasăm în centrul tăvii, continuăm concentric până umplem forma.
Coacem în cuptorul încins la 175 de grade timp de 30-35 de minute.
Rezultatul este foarte aspectuos . Rețeta e simplă și tarta poate fi realizată și doar vegetarian cu diferite feluri de legume.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu