Imi place foarte mult această succesiune de fructe proaspete colorate și zemoase de prin mai pana prin august. Diferite bobițe mai mari sau mai mici, ce cresc in tufe în gradini , mai aromate decat suratele lor, mere, pere prune. Imi plac toate coacăzele, și probabil nu doar mie din moment ce ele sunt cultivate în diferite marimi și culori . Cele roșii, care în Banatul nemțesc precum în Austria se umesc ribisl, se pot bine folosi la sosuri , la inghețată, la sucuri răcoritoare sau spume de fructe dar și la prăjituri răcoroase și acrișoare.
Pentru blat :
- 500 g faină
- 250 g unt
- Un pachet de zahăr vanilat
- Un pachet de praf de copt
- Coaja rasă de la o lămâie
- 800 g de coacăze
- 250 g de zahăr
- 2 linguri de zahăr praf
- O lingură de pesmet
- O lingură de lapte
- 5 ouă
- 220 g de zahăr praf pentru spumă
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu