In perioada aceasta de pregatire dinainte de Craciun in tara mea de adoptie, precum v-am mai spus si in alte dati, toatalumea coace Plätzchen, fursecurile de Craciun, prajiturele ce pot fi conservate mai multe saptamani in cutii metalice bine inchise. Se gasesc si in magazine alimentare, si in brutarii, pentru lumea mai ocupata cu cele zilnice. dar eu, acum in pensie, m-am hotarat sa aleg cateva retete, sa le fac acasa, si sa le daruiesc cu drag celor dragi, familiei si prietenilor.
pe langa retetele deja publicate, a multor asa zise Plätzchen clasice , am gasit ieri, pe pagina produselor Dr.Oetcker , o reteta simpla de biscuiti sau fursecuri cu scortisoara, Si pentru ca aroma de scortisoara e nelipsita in bucatarii acuma , iarna , iata :
Pentru aproximativ 120 de bucati avem nevoie de:
300 g de faina cernuta
un varf de cutit de praf de copt
un pliculet de zahar vanilat
o lingurita de praf de scortisoara
un pic de sare
doua galbenuse
200 g de unt sau margarina
Pentru ungerea suprafetei fursecurilor inainte de copt :
o lingura de lapte
o lingura de scortisoara cu zahar
Amestecam ingredientele in ordinea in care le-am enumerat, framantam bine un aluat nu prea vartos pe care il impartim in trei parti si formam 3 rulouri de aproximativ 20 cu si diametrul de 1 cm. pe acestea le punem la rece , acoperite pentru o ora, timp in carese vor intari. pregatim cuptorul la 165 de grade aer cald si captusim tava sau tavile cu hartie de copt . Taiem rulourile care s-au intarit in frigider in feliute de 1/2 de centimetru grosime , le ungem cu lapte si le presaram cu amestecul de scortis; le oara cu zahar. Le coacem cam 13-15 minute lasam sa se raceasca pe hartia de copt
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu