Tarta cu cartofi dulci
Cartofi dulci doua -trei bucati
Branza telemea sau Feta 150 g
Trei oua
200 ml de lapte
Baby spanac sau spanac congelat
100 g de cascaval ras
50 g de somon sau sunca afumata taiata felii subtiri
1-2 linguri de ulei de masline
Sare
Piper
Curatam spalam si taiem rondele cartofii dulci si ii plasam intr-o tava de cuptor sau un vas de sticla termorezistent cu dimensiuni de 30/40 de cm, sau cum este tava voastra de cuptor.
Saram si piperam , stropim apoi cartofii dulci cu uleiul de masline si introducem tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 15-20 de minute.
Cat timp se coc cartofii batem ouale cu lapte, si pregatim restul componentelor. ( faramitam Feta, fragmrntam spanacul congelat sau spalam si taiem coditele spanacului proaspat )
Scoatem tava, presaram peste cartofii deja aproape copti Feta, spanac si somon sau sunca. Turnam amestecul de oua cu lapte si presaram apoi cascaval. Lasam la cuptor inca 20 de minute sau pana se formeaza o crusta aurie.
Tarta poate fi consumata si calda si rece . E o buna alternativa la o tarta cu aluat .
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu