marți, 18 decembrie 2012

Steluțe de scorțisoară- Zimtsterne


V-am povestit, anul trecut, pe vremea asta, despre febra coacerii de Plätzchen, febră ce le cuprinde pe doamnele din Germania în primele zile de Advent. Din colecţia nici uneia  din ele nu lipsesc aceste steluțe, pe nedrept numite “de scorțisoară”, dat fiind că baza lor constă în migdale măcinate și glazură din albuș de ou. Anul acesta am încercat și eu rețeta. Succes total! Sper să vă conving!



250 g migdale măcinate
150 g zahăr praf
O linguriță praf de scorțisoară
Un albuș
O lingură lichior de migdale sau de rom

Pentru glazură:
Un albuș
125 g zahăr praf

Amestecați migdalele măcinate cu zahărul praf şi albușul într-un aluat omogen. Întindeți compoziția, cam lipicioasă, pe o suprafața presărată cu zahăr praf, într-un strat de 1 cm.  Bateți celălalt albuș spumă și adăugați zahărul praf (125 g). Tăiați steluțe, sau semilune, ungeți-o pe fiecare dintre ele, ajutându-vă de-o pensulă, cu glazura de albuș și coaceți-le,
având grijă să nu se îngălbenească, la 160 de grade, cam 10 minute.
Sunt irezistibile aceste prăjiturele preparate fără nici un dram de făină.

2 comentarii :

  1. Tare bine mai arata.Nu m-as supare deloc daca as avea cateva de rontait!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, e adevarat, mai mult praline decat prajituri. Chiar bune de rontait...

      Ștergere