Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
marți, 18 decembrie 2012
Steluțe de scorțisoară- Zimtsterne
V-am povestit, anul trecut, pe vremea asta, despre febra coacerii de Plätzchen, febră ce le cuprinde pe doamnele din Germania în primele zile de Advent. Din colecţia nici uneia din ele nu lipsesc aceste steluțe, pe nedrept numite “de scorțisoară”, dat fiind că baza lor constă în migdale măcinate și glazură din albuș de ou. Anul acesta am încercat și eu rețeta. Succes total! Sper să vă conving!
250 g migdale măcinate
150 g zahăr praf
O linguriță praf de scorțisoară
Un albuș
O lingură lichior de migdale sau de rom
Pentru glazură:
Un albuș
125 g zahăr praf
Amestecați migdalele măcinate cu zahărul praf şi albușul într-un aluat omogen. Întindeți compoziția, cam lipicioasă, pe o suprafața presărată cu zahăr praf, într-un strat de 1 cm. Bateți celălalt albuș spumă și adăugați zahărul praf (125 g). Tăiați steluțe, sau semilune, ungeți-o pe fiecare dintre ele, ajutându-vă de-o pensulă, cu glazura de albuș și coaceți-le,
având grijă să nu se îngălbenească, la 160 de grade, cam 10 minute.
Sunt irezistibile aceste prăjiturele preparate fără nici un dram de făină.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu