sâmbătă, 20 septembrie 2014

Prăjitură cu prune și aluat de foietaj



Prune și marțipan, o combinație ce merită reținută.



Ingrediente:

800 grame aluat de foietaj
1 kilogram de prune
1 borcan gem de prune (sau alt gem consistent)
200 grame marțipan
1 ou

Se spală fructele și se lasă să se usuce. Se întinde foaia de aluat, cam până își dublează suprafața. Se taie pătrate așa de mari, încât să se poată înveli bine fiecare prună. Pe fiecare bucată de aluat se pune o linguriță de gem. Se plasează apoi, pe fiecare pătrat, o prună căreia i s-a scossâmburele și, în locul lui, s-a pus o bucățică de marțipan. Se învelește fructul în aluat. Se procedează la fel până la terminarea pătratelor de aluat. Înainte de a pune tava la copt, se bate un ou și se ung prăjiturile. Se coc, la foc mare, circa 30 de minute.




Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu