luni, 29 septembrie 2014

impresii din camara Arjanei 2014 /1 Pere murate

O noua retetă, in aceasta toamnă , din cămara Arjanei ! 

Pere murate


2 kilograme pere (nu prea mari)
1 kilogram zahăr
1 litru oțet
sucul de la o lămâie
10 cuișoare
2 lingurițe boabe piper negru (piperul ușor strivit) 
1 bucată ghimbir proaspăt de 2 – 3 cm, felii subțiri
2 batoane de scorțișoară


Se amestecă toate ingredientele, cu excepția perelor, se pun pe foc mic, se lasă până se
topește zahărul. Se decojesc perele, se taie jumătăți și se fierb 15 minute, până se înmoaie.
Se scot cu o paletă într-o strecurătoare. Siropul se mai lasă pe foc, cam 10 – 15 minute, să se
îngroașe puțin. Fructele se pun în borcane și peste ele se toarnă siropul fierbinte. Se sigilează și se depozitează, fără a fi desfăcute, măcar o lună. Din cantitățile de mai sus obținem cel puţin un borcan de 1,7 litri, dar rezultatul depinde de mărimea perelor.
Se servesc la gustări reci, brânzeturi, tarte sărate
sau plăcinte.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu