Vă spun cu toată sinceritatea: Mie nu prea îmi plac merele...
Dar această prăjitură...e delicioasă !
Pentru aluat :
400 g de făină
100 g de zahăr
Două ouă
Un praf de sare
10 g de drojdie
200 g de margarină sau unt
Pentru umplutură :
50 g de unt
250 g de zahăr
1,5-2 kg de mere
Un ou pentru uns
O lingură de pesmet
Din ingerdientele de mai sus frământăm un aluat. Frecăm margarina cu făină și cu zahăr. Adaugăm sarea, drojdia și ouăle. Frământăm un aluat nu prea vârtos, îl lăsăm să se odihnească o oră- două în frigider. În acest timp, curățăm merele, le radem, le amestecăm cu zahăr și le călim în 50g de unt. Le lăsăm să se răcească. Putem varia cantitatea de zahăr, în funcție de mere: dacă sunt mai acrișoare sau mai dulci.
Întindem o foaie subțire de aluat pe o hârtie de copt în tava cuptorului. O presărăm cu pesmet,
întindem umplutura, o acoperim cu o altă foaie dealuat. Ungem suprafața cu un ou bătut și coacem,
la foc potrivit (180 de grade), 40 de minute, sau până avem o suprafața frumos rumenită .
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu