joi, 25 septembrie 2014

Pâine cu fulgi de ovăz




Cred că am mai amintit undeva, dragi prieteni, că unul din cadourile de care m-am bucurat cel mai mult a fost un automat de făcut pâine. Eu ştiu că mulţi dintre voi se entuziasmează la început, ca, apoi, acest obiect, care ocupă oarece spaţiu, să ajungă pe dulap, unde îl mănâncă praful.  Eu cred că acest lucru se datorează faptului că nu prea există  reţete bune pentru maşina de pâine. 
Eu am avut norocul să găsesc o carte, şi o recomand călduros acelora dintre voi care cunosc, cât de cât, limba germană. Autoarea este Mijriam Beile, iar lucrarea se numeşte "Brotbacklust ".  De când o am, pâinile mele ies perfect. Eu coc o pâine pe săptămână. Mă bucur de fiecare dată când miroase bucătăria a pâine
proaspătă. Iar copiii mei, inclusiv nepoţelul Leonard, o consumă cu poftă!  Şi una din cele mai gustoase pâini, la care, e drept, am îmbunătăţit un pic reţeta, este cea cu fulgi de ovaz. 
Iată despre ce este vorba: 
Pentru o pâine de 750 g avem nevoie de : 
300 g apă călduţă
15 g ulei de floarea soarelui (cam o lingură şi
jumătate) 
450 g făină (eu folosesc 300 g de
grâu şi 150 g de secară) 
10 g sare
20 g miere de albine 
O linguriţă de drojdie uscată
60 g fulgi de ovăz 

Adăugăm ingredientele în cuva maşinii, strict în ordinea în care au fost înşirate, începând cu apa. E important ca drojdia să intre în contact cu apa doar când a început procesul de mestecare. Pornim programul lung, de 2,50 -3 ore. După semnalul sonor, care încheie prima fază de frământare (cei care au automatul de pâine vor şti despre ce vorbesc), adăugăm cele 60 g de fulgi de ovăz. Şi aşteptăm cu răbdare să se coacă pâinea noastră! 
 Rezultatul e o pâine aurie, crescută, pufoasă şi foarte bună la gust! 
Aveţi grijă să nu mâncaţi prea mult deodată din pâinea aburindă!
 Vă spun aceasta, pentru că e greu să rezişti !
Poftă bună!


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu