duminică, 9 decembrie 2012

Bulgări de cozonac “tăvăliţi” în scorţişoară




Sunt convinsă că, în prag de Sărbători, sunteţi în căutarea unei noi reţete cu care să vă răsfăţaţi familia. Dacă e aşa, ei bine, Arjana vă oferă un cozonac ce va întruni, cu siguranţă, sufragiile voastre.
Reţeta de la care a pornit, Aranygaluska, este una clasică în bucătăria austriacă şi ungară. A modificat-o puţin, înlocuind nucile, în care sunt “tăvăliţi” bulgării de aluat, cu scorţişoară şi fructe confiate. Farmecul acestui tip de cozonac constă tocmai în structura sa, asemănătoare celei a unui fagure.



Aluat:
500 grame făină
150 zahăr
¾ cană lapte
1 ou şi 2 gălbenuşuri
125 unt
1 pacheţel de drojdie uscată, sare

Glazura:
100 unt
Zahăr amestecat cu scorţişoară
200 – 300 fructe confiate, stafide

Se prepară un aluat în maşina de pâine. Se încălzeşte laptele cu untul, se pun galbenuşurile, oul şi, la sfârşit, ingredientele solide: zahăr, făină, sare şi drojdie. Până de face aluatul, se taie fructele confiate.
Se topesc 100 grame de unt şi se amestecă zahărul cu scorţişoară.
Se unge forma de copt cu unt şi se presară fructe confiate. Când aluatul este gata, se ia cu mâna câte o găluşcă, se înmoaie în untul topit şi se tăvăleşte în zahărul cu scorţişoară. Galuştele se aşază în straturi, adăugând şi fructe confiate. Se coace 30 – 40 de minute, în funcţie de inălțimea cozonacului.






























Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu