sâmbătă, 21 septembrie 2013

Tort de clătite ca la mama




În fiecare familie,veți fi de acord cu mine, există un desert preferat. Un desert ce apare la toate mesele festive, un desert cu care ne identificăm oarecum. La noi, el este tortul de clătite al mamei mele,
numit și ”magnaspalacsinta”.
O variantă a acestui tort am postat-o, nu de mult, tort de clatite Imperial , rețeta Mioarei.
Vă voi destăinui acum rețeta mamei mele. Am rugat-o să o realizeze cu vreo două-trei duminici în urmă, când așteptam să ne viziteze copiii. A ieșit foarte bun tortul, exact așa cum mi-l aminteam din copilărie.



Cantitățile necesare:
6-8 ouă, în funcție de numărul de persoane
6 linguri zahăr
6 linguri făină
50 ml lapte


Umplutura:
100 g nuci măcinate
2-3 pachețele zahăr vanilat
2-3 linguri zahar

Galbenușurile se amestecă cu zahărul, până devin spumoase. Adăugăm făina și laptele, puțin cate puțin, și obținem o pastă mai groasă.
Batem spuma, amestecăm componentele astfel obținute, cu grijă să nu zdrobim spuma. Încingem o tigaie, punem puțin ulei de măsline (ori unt), turnăm o cantitate de aluat, nu prea mult, 2-3 linguri. Se întinde ușor aluatul în toată tigaia. Clătita se frige pe o singură parte și se așază într-o farfurie cu partea necoaptă în sus. Presărăm deasupra amestecul de nuci, zahăr și vanile, apoi frigem cea de a doua clătita. Procedăm la fe, până se termină aluatul. Ultima clătita se întoarce cu fața prăjită în sus.
Servim imediat, tăind felii ca la orice tort. Putem să oferim și frișcă bătută sau sos de ciocolată, da, de fapt, tortul de nuci are savoarea lui specială, fără nici un fel de adaosuri.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu