luni, 30 septembrie 2013

Tort de ciocolată

 Cred că vi s-a făcut poftă de o felie de tort. 
Ei bine, acest desert nu lasă nici o dorință neîmplinită. Este rafinat, fin, aproape exclusiv din ciocolată și, pe deasupra, foarte ușor de realizat. 
Arjana a încercat rețeta și a notat-o pentru voi!

 280 grame ciocolată cu 70% cacao
260 grame unt
 9 ouă 
 210 grame zahăr 
 1 lingură rom 
 sare 
 3 linguri fulgi de ciocolată 
 Se topeşte ciocolata și se amestecă cu untul. Se amestecă jumătate din cantitatea de  zahăr cu gălbenuşurile. Se adaugă ciocolata şi romul. Se bat albuşurile cu restul de zahăr și un vârf de sare. Se pune spuma de ou în cremă. Jumătate se întinde  în forma de tort netapetată şi se coace. Se lasă la răcit în formă. Se toarnă deasupra restul de cremă şi se lasă la rece 3 ore. Se presară cu  ciocolată rasă şi rămâne la rece până  a doua zi.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu