joi, 26 septembrie 2013

Supă cremă de morcovi



Când veți citi titlul, veți zâmbi. Aha, veți zice, de când are Dana un nepoțel, se interesează de supele creme de legume.
Nu încă...dragii mei. Nepoțelul profită din plin de dulcele lapte de mamă...
Supa aceasta am creat-o din nevoia de a folosi legumele, și pentru că în frigiderul meu cam bătea vântul. Am combinat în mod creativ ingredientele pe care le aveam. Și muzele culinare au fost îngăduitoare: m-au inspirat.
Iată o supă cu care, cred, puteți să ieșiți în public! E ușoară, e aromată, e rafinată.




Pentru patru persoane:

250-300 g morcovi

O rădăcină de pătrunjel

O bucată nu prea mare de țelină

O ceapă mică

un cățel de usturoi

O bucată de 1 cm de ghimbir

75 ml smântână de friscă

5 - 6 fâșii subțiri de ardei iute roșu
sau fulgi de chili

Curățăm și mărunțim zarzavaturile. Le punem la fiert cu atâta apă încât să le acopere bine. Când sunt moi, le luăm de pe foc, le mărunțim cu blenderul vertical, până când obținem o pastă omogenă. Dacă e prea groasă, mai adăugăm puțină apă si dăm un clocot. Sărăm, adăugăm ghimbirul ras, fâșiile subțiri de ardei iute și, eventual, un pic de zahăr, dacă morcovii nu sunt suficient de dulci. Turnăm smântână lichidă, omogenizăm și servim supa insoțită de crutoane de pâine prajită.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu