Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
joi, 26 septembrie 2013
Supă cremă de morcovi
Când veți citi titlul, veți zâmbi. Aha, veți zice, de când are Dana un nepoțel, se interesează de supele creme de legume.
Nu încă...dragii mei. Nepoțelul profită din plin de dulcele lapte de mamă...
Supa aceasta am creat-o din nevoia de a folosi legumele, și pentru că în frigiderul meu cam bătea vântul. Am combinat în mod creativ ingredientele pe care le aveam. Și muzele culinare au fost îngăduitoare: m-au inspirat.
Iată o supă cu care, cred, puteți să ieșiți în public! E ușoară, e aromată, e rafinată.
Pentru patru persoane:
250-300 g morcovi
O rădăcină de pătrunjel
O bucată nu prea mare de țelină
O ceapă mică
un cățel de usturoi
O bucată de 1 cm de ghimbir
75 ml smântână de friscă
5 - 6 fâșii subțiri de ardei iute roșu
sau fulgi de chili
Curățăm și mărunțim zarzavaturile. Le punem la fiert cu atâta apă încât să le acopere bine. Când sunt moi, le luăm de pe foc, le mărunțim cu blenderul vertical, până când obținem o pastă omogenă. Dacă e prea groasă, mai adăugăm puțină apă si dăm un clocot. Sărăm, adăugăm ghimbirul ras, fâșiile subțiri de ardei iute și, eventual, un pic de zahăr, dacă morcovii nu sunt suficient de dulci. Turnăm smântână lichidă, omogenizăm și servim supa insoțită de crutoane de pâine prajită.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu