joi, 5 septembrie 2013

Salată cu avocado și carne de pui



Iată cu ce propunere interesantă vine Mioara de această dată:
O salată bine garnisită cu  un dressing picant, ușor  de pregătit și pe gustul tuturor, potrivitã pentru  ultimele zile călduroase ale anului, când încă se mai poate sta cu prietenii sau familia, la masă, în grădină.


Dar mai bine convingeți-vă singuri.



Pentru 8-10 persoane, ne trebuie:
 carnea dezosată de la un pui prăjit
două bucăți avocado
două cepe  roșii mari
100 g măsline negre fără sâmburi
300 g ciuperci "champignon", de preferință brune (au mai mult gust)
200 - 250 g salam bun sau șuncă afumată (prosciuto)
100 g miez de nucă sau semințe de pin
500 g salată verde. E bine să fie de mai multe feluri: verde, isberg, rucola, roșie, creață...you name it!

Toate ingredientele se taie în bucăți potrivite (avocado se curață de coajă, evident) și se așază pe un platou mare. Se începe cu salata verde și restul se presară deasupra.

Dressingul:
2 linguri muștar
 2 linguri aceto balsamico
2 linguri ulei măsline
2-3 linguri apă
 sare, piper
Cum fac eu dresingul: amestec toate componentele într-o sticluță (o sticlă mică de bere - am acasă una, pe care o folosesc numai pentru asta), pun un dop și scutur câteva minute, așa cum aș proceda cu un cocktail într-un shaker.

Salata cu pui astfel aranjată se servește cu franzelă proaspată și dressing. Eu cumpăr o franzelă congelată, umplută cu  unt și usturoi, care se încălzește în cuptor până devine crocantă. Există cam în toate magazinele, inclusiv la "Lidl", în România.
Nu strică, alături, un vin rose sau o bere bună!



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu