sâmbătă, 7 septembrie 2013

Impresii din Camara Arjanei 2013/ 4Ciuperci marinate cu ardei




Primele ciuperci marinate le-am mâncat în anii petrecuți la Reșița. Acolo, cei care se pricepeau strângeau bureți și îi conservau în acest mod. Nu m-am gândit niciodată că aș putea folosi ciupercile de cultură în acest fel. Dar iată că Arjana a găsit o rețetă și în cămara ei garnisită a mai apărut o specialitate.



Ingrediente pentru 4 borcane de 800 ml:
2 kilograme ciuperci proaspete
1 litru oțet
2 litri apă
2 cepe 4 ardei grași
o lingură boabe de muștar
150 militri ulei
1 fir de mărar uscat
o linguriță boabe de piper 3 linguri sare grunjoasă



Se curăță ciupercile, se spală și se fierb 20 de minute în apă sărată, apoi se scurg. Se curăță ardeiul și ceapa și se taie julienne.
Se pun la fiert oțetul, apa, sarea și boabele de muștar. Când încep să fiarbă, se iau de pe foc. Ciupercile se amestecă cu restul ingredientelor și se așază în borcane, se toarnă amestecul de apă și oțet fierbinte deasupra, iar în final se adaugă 2 lingurițe de ulei, cât să formeze o peliculă. Se sigilează borcanele, se pun în cămară și se lasă cel puțin o săptămână înainte de a le desface.






Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu