Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
sâmbătă, 7 septembrie 2013
Impresii din Camara Arjanei 2013/ 4Ciuperci marinate cu ardei
Primele ciuperci marinate le-am mâncat în anii petrecuți la Reșița. Acolo, cei care se pricepeau strângeau bureți și îi conservau în acest mod. Nu m-am gândit niciodată că aș putea folosi ciupercile de cultură în acest fel. Dar iată că Arjana a găsit o rețetă și în cămara ei garnisită a mai apărut o specialitate.
Ingrediente pentru 4 borcane de 800 ml:
2 kilograme ciuperci proaspete
1 litru oțet
2 litri apă
2 cepe 4 ardei grași
o lingură boabe de muștar
150 militri ulei
1 fir de mărar uscat
o linguriță boabe de piper 3 linguri sare grunjoasă
Se curăță ciupercile, se spală și se fierb 20 de minute în apă sărată, apoi se scurg. Se curăță ardeiul și ceapa și se taie julienne.
Se pun la fiert oțetul, apa, sarea și boabele de muștar. Când încep să fiarbă, se iau de pe foc. Ciupercile se amestecă cu restul ingredientelor și se așază în borcane, se toarnă amestecul de apă și oțet fierbinte deasupra, iar în final se adaugă 2 lingurițe de ulei, cât să formeze o peliculă. Se sigilează borcanele, se pun în cămară și se lasă cel puțin o săptămână înainte de a le desface.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu