marți, 10 septembrie 2013

Croque a la Arjana



Croque monsieur este un sandwich franțuzesc, creat în bistrourile pariziene în jurul anului 1910, ne spune Larousse Gastronomique. Este vorba de două felii de pâine între care se pun șuncă și cascaval, deasupra se presară cașcaval, de obicei Gruyere sau Emmentaler și totul se coace în cuptor până devine crocant, de unde și denumirea. Însuși Proust îl amintește, în romanul său "În căutarea timpului pierdut", ca pe o specialitate pariziană. Exista și Croque Madamme, care se servește cu un ou ochi peste sandwich, oul având asemănare cu pălăria unei doamne...dacă ne gândim la acel timp, când doamnele purtau pălării...

Arjana a recreat specialitatea, de aceea o numim Croque a la Arjana



Aluat de pâine din 500 grame de făină
100 g roşii uscate în ulei
măghiran uscat
300 g caşcaval feliat
400 g şuncă fiartă
rozmarin
sare

Se frământă un aluat de pâine din 500 grame de făină, preferabil ciabatta, care se poate face în mașina de pâine.
Se încălzeşte cuptorul la 160 grade. Se scurg roșiile și se taie bucățele. Se întinde jumătate din aluat pe hârtie de copt. Se pun brânza, şunca şi roşiile uscate. Se așază a doua foaie, se unge cu uleiul de la roşii, se presară rozmarin deasupra.



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu