miercuri, 7 ianuarie 2015

Cheesekake cu ciocolată


Prajiturile si torturile cu creme pe bază de smantanä tip ganache, sau de branză s-au impus în ultimul timp în defavoarea celor cu cremă pe bază de unt. Este spun eu, foarte bine. Vom rămâne, desigur mari admiratori ai unui doboș reusit...mai rar așa o parjitură rafinată, dar totuși constat cu bucurie apariția unor torturi ușoare și în același timp extrem de bune. 
Iată-l pe acesta, realizat de Arjana pentru musafirii ei. Un tort cu o cremă de branză dulce și ciocolată! Nu numai delicios dar și usor de  realizat. Veți vedea imediat ! 
Din păcate nu deținem o fotografie cu o felie de tort...dar v-am fi foarte recunoscătoare dacă, in cazul în care acest tort a implinit sufragiile voaste ne-ati trimite o astfel de
fotografie ! 
Sa ne apucăm, deci, de treabă: 




  • Ingrediente pentru blat:
  • 200 grame biscuiţi cu cacao
  • 100 grame unt topit

  • Crema de brânză:
  • 500 grame de brânză cremă de vacă tip quark
  • 500 grame mascarpone
  • 200 grame zahăr
  • 300 grame ciocolată menaj
  • linguri lichior de cafea
  • ouă
  • 400 grame smântână pentru frişcă
  • 2 – 3 linguri de lapte

Se zdrobesc biscuiţii şi se amestecă cu untul topitpână când obținem masă omogenă. Se tapetează o formă de tort de 26 cm cu hârtie de copt şi se presează biscuiţii, se plasează în  cuptorul preîncălzit la 180 grade, si se coace această  masă  timp de 10 minute.
Intre timp se amestecă  primele  trei componente  din umplutură , crema de brânză, mascarpone și zahărul. Se adaugă progresiv 200 grame de ciocolată topită, apoi ouăle,200 grame de frişca
 (nebătutăşi lichiorul. Scoatem blatul de biscuiti din cuptor,  turmăm crema de brânză in formă, si incingem  cuptorul la 220 grade. Se coace 10 minute, după care se scade temperatura la 120 şi se coace tortul mai departe incă  25 – 30 de minute. Se stinge cuptorul şi se lasă  se răcească  cu uşa cuptorului întredeschisă timp de două ore.

Se scoate tortul şi se decorează cu 200 grame defrişcă bătută. Se topeşte restul de ciocolată (100 grameşise adaugă lapteleoținnând un sos consistent. Se picură sosul peste frişcă şi se amestecă  uşor cu o furculiţă.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu