marți, 6 ianuarie 2015

Curry de pui ( 2)




Iată o mâncare care ne scoate un pic din cotidian,  consistentă făra să fie grea, și cu mare succes la copii și tineri. Incercați rețeta Mioarei


Pentru 4 porții: 

300 g piept de pui
Un zuchinni  sau dovlecel ( 150 g) 
Un morcov
1/2 ardei roșu gras
50 g de păstăi de mazare ( dacă aveți) 
100 g de germeni de soja proaspeti sau din conservă
3 linguri de ulei de susan sau ulei special pentru wok
350 ml de lapte de cocos ( o conservă)
2 linguri de pastă de curry rosu
200 g de tăiței chinezesti cu ouă 

Carnea de pui se taie in fâșii lunguiețe și se călește in ulei până primește o culoare alburie, fără să se prăjească. Se adaugă pasta de curry, legumele curățate șoi mărunțite, se mai călește amestestecul cateva minute, se adaugă germenii de soia și apoi imediat laptele de cocos. Se fierbe totul pe foc mic 10-15 minute. In paralel se fierb in apa clocotită cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj taiteii chnezesti .
Aranjăm pe farfurie tăiteii inconjurați de măncarea de legume cu fâșiile de pui. 
Vă doresc succes și poftă bună! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu