marți, 27 ianuarie 2015

Tort cu marțipan și cremă de cafea



Trebuie sa vă spun că acest rort este în totalitate creația Arjanei. V- ați dat seama,, desigur că dintre noi,  cele care tămbăluim în bucătăria lui Gușuliță, cea care e mare specialistă în prajituri și torturi este Arjana. Ea a combinat in mod armonios marțipanul cu crema de cafea si a iesit o bunătate de tort pe care vă invit sa il gustați !



Ingrediente blat cu marțipan:

200 grame marțipan
6 ouă
zahăr vanilat
1 lingură portocale confiate
50 grame zahăr
200 grame făină
1 linguriță praf de copt
3 linguri cacao
150 grame unt topit

Ingrediente blat cu cocos:
3 ouă
2 linguri făină 50 grame fulgi de cocos
3 linguri zahăr

Cremă de cafea
500 grame mascarpone
250 grame quark
100 mililitri cafea expreso
2 – 3 linguri lichior cafea
4 – 5 linguri zahăr

Se taie bucăți marțipanul și se încălzește la cuptorul cu microunde. Se separă ouăle, iar gălbenușurile se bat cu telul impreuna cu  marțipanul, zahărul vanilat si coaja de portocale. Se bat albușurile cu zahăr și un praf de sare. Se amestecă făina cu praful de copt și cacao. Se înglobează în albușuri, alternativ, gălbenușurile și amestecul cu făină. Se coace în formă rotundă (diametrul de 26 cm) unsă și înfăinată, la nivel mediu, cam 25 minute. Se lasă la răcit și se taie ăn două.

Pentru blatul cu cocos, se bat cele trei albușuri cu zahăr și se adaugă alternativ gălbenușurile și făina amestecată cu cocosul. Se coace, cu hărtie de copt, în aceeași formă ca blatul anterior.

Pentru cremă, se bate brânza să se aereze. Se adaugă zahărul, se amestecă să se dizolve și se adaugă cafeaua. La sfârșit se pune lichiorul.

La montarea tortului se pune blatul de cocos între cele două de cacao, se însiropează blaturile fie cu cafea, fie cu un sirop cu alcool, după preferință. Se ornează cu frișcă, iar la servit e bine dacă mai există o porție suplimentară de frișcă.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu