miercuri, 4 februarie 2015

Salată de fasole verde cu maioneză





Cu această salată, ușor de pregătit, ne-a bucurat Gabriella de Revelion. Fiecare dintre noi a pregătit ceva, am avut o masă cu multe așa zis aperitive gustoase. 
Ca să vă faceți o idee, iată cum arăta: 


Dar să ne intoarcem la salata noastră. Deși a fost pregătită cu majoneză, a fost ușoară și deci nu ne-a stat greu în somac. A mers bine cu pâine proaspătă, albă. 



Pentru 4 persoane : 
500 g de fasole verde ( se poate și congelată) 
un ou
150-200 ml de ulei
sare
piper
1-2 lingurițe de zeamă de lămâie
o lingură de smântână
un cățel de usturoi

Punem apa la fiert și când clocotește adăugăm fasolea curățată si tăiată în bucăți potrivite. fasolea este, rețineți, una din legumele care se pun la fiert în apă clocotită. 
Lăsăm să fiarbă până se inmoate, o strecurăm si o lăsăm să se zvânte. 
dintr-un gălbenuș pregătim cu răbdare și grija majoneza. ( Va trebuie un pic de experiență, dar e mult mai bine să o pregătiți acasă decât să cumpărați un produs cu emulgatori si alte adaosuri care, poate, nici nu conține ouă ! ) 
Pentru a vă ușura munca puteți, chiar la inceput, să amestecați oul cu puțină sare și cu o lungurița rasă de muștar. în felul acesta riscul să se taie maioneza va fi mai mic. adăugați cu rabdare uleiul în fir subțire, amestecând mereu, și aveți grija ca uleiul să fie mereu încorporat întru-un amestec omogen și o emulsie perfectă. când majoneza are consistența unei creme groase și e în cantitate suficientă, adăugați zeama de lămăie și smântâna precum și usturoiul tocat mărunt. 
Amestecați cu fasolea si gata ! 

Vom găsi în curînd acest aperitiv și pe masa voastră ? 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu