Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
sâmbătă, 9 mai 2015
Supă de sparanghel ( sau recuperarea deșeurilor)
De câtva timp vă atrag atenția că este vremea sparanghelului. V-am și propus câteva rețete. Și cred că am amintit că secretul unui sparanghel gustos este alegerea lui în piață, dar și, in aceeași măsură, cojirea generoasă. Vom avea, in concluzie, o cantitate apreciabilă de deșeuri. Cojile de sparanghel, precum și apa în care l-am fiert, se peretază foarte bine pentru a pregăti o delicioasă supă !
Pentru patru porții:
Zeamă clară de sparanghel 1,5-2 l
Cojile curățate de la 6 -8 tulpini
Un gălbenuș
Sare
Zahăr
200 ml de smântână dulce
Un cub de concentrat de supă de zarzavat sau 500 ml de supă clară
100 g de orez
Am reținut deci, la fierberea sparanghelului, cam 1,5 -2 l de apă, in care pusesem, inițial, sare, zahăr și un pic de unt, cât o alună. In această fiertură introducem cojile spălate ( mai ușor intr-o strecurătoare sub jet de apă) . Le fierbem 10 minute , indepărtăm cojile și turnăm 100 g de orez și adăugăm un cubuleț de concentrat de supă de zarzavat " bio" . Între timp găsiți alternative sănătoase la Vegeta ! Când a fiert orezul, amestecăm într-un bol 200 ml de smântână groasă cu un gălbenuș, turnăm peste un pic din supa noastră, ca apoi să omogenizăm totul ! Dacă turmăm smântâna direct, riscăm să se taie supa, adică să se precipite proteinele din smântână și ou, ceea ce nu vrem !
Vă asigur că veți oferi celor dragi vouă o supă rafinată .
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu