sâmbătă, 9 mai 2015

Supă de sparanghel ( sau recuperarea deșeurilor)




De câtva timp vă atrag atenția că este vremea sparanghelului. V-am și propus  câteva rețete. Și cred că am amintit că secretul unui sparanghel gustos este alegerea lui în piață, dar și, in aceeași măsură, cojirea generoasă. Vom avea, in concluzie, o cantitate apreciabilă  de deșeuri. Cojile de sparanghel, precum și apa în care l-am fiert,  se peretază foarte bine pentru a pregăti o delicioasă supă ! 


Pentru patru porții: 

Zeamă clară de sparanghel 1,5-2 l
Cojile curățate de la 6 -8 tulpini
Un gălbenuș
Sare
Zahăr
200 ml de smântână dulce
Un cub de concentrat de supă de zarzavat sau 500 ml de supă clară 
100 g de orez

Am reținut deci, la fierberea sparanghelului,  cam 1,5 -2 l de apă, in care pusesem, inițial, sare, zahăr și un pic de unt, cât o alună. In această fiertură introducem cojile spălate ( mai ușor intr-o strecurătoare sub jet de apă) . Le fierbem 10 minute , indepărtăm cojile și turnăm 100 g de orez și adăugăm un cubuleț de concentrat de  supă de zarzavat " bio" . Între timp găsiți alternative sănătoase la Vegeta ! Când a fiert orezul, amestecăm într-un bol 200 ml de smântână groasă cu un gălbenuș, turnăm peste un pic din supa noastră, ca apoi să omogenizăm totul !  Dacă turmăm smântâna direct,  riscăm  să se taie supa, adică să se precipite proteinele din smântână și ou, ceea ce nu  vrem ! 
Vă asigur că veți oferi celor dragi vouă o supă rafinată . 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu