miercuri, 29 aprilie 2020

Clafoutis cu banane



Clafoutis este o prajitură franțuzească, de fapt ceva între prajitură și budincă, cu fructe si un aluat de clătite. În forma ei clasică se numește clafoutis aux cerises și iși are originea dintr-o regiune din mijlocul Franței, Limousin.  Poate o vom realiza când vom avea cireșe pe piață, nu mai durează mult.
Azi, o variantă cu banane pe care a realizat-o nepoata mea preferată, Roxana , care mi-a și trimis rezultatul, 
Avem nevoie de :

  • 3 linguri mari de făină 
  • 3 ouă 
  • 70 g de zahăr
  • 1/2 linguriță de scorțisoară
  • Un pachet de zahăr vanilat
  • 3 banane cojite si tăiate felii
  • 250 ml de Lapte 
Preîncălzim cuptorul la 200 grade Celsius. Ungem cu unt o formă termorezistentă .
Feliile de banană le plasăm pe fundul vasului pregătit, amestecăm cu mixerul celelalte componente, incepând cu zahărul , zahărul vanilat , ouăle și laptele, adăugam făina si scorțisoara. Turmăm compoziția peste feliile de banană și coacem totul la 200 de grade pe raftul de mijloc al cuptorului timp de 30 -40 de minute. 


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu