Această prăjitură a fost aleasă, culeasă, făcută și testată de Roxana, nepoțica mea perferată, cu care rezonez în multe privințe, dar acum, și în ale bucătăritului ! Cum s-ar putea altfel, Roxi e fata Arjanei de care deja stiți...Deci, intr-o bună zi m-am pomenit cu această prajitură, o combinație de cioco și pere. Nu pot spune decât : super alegere, Roxana! Sper să vă placă și vouă . Sursa de inspirație : "Mazilique" Mulțumim, Cristina !
210 g de unt
150 g de zahăr
4 ouă intregi
74 g de făină
50 g de cacao
8 jumătăți de pere din compot
O lingură de fulgi de ciocolată amăruie
O lingură de fulgi de migdale
Alegem o tavă de de ceramică un pic mai inaltă pe care o ungem cu. 10 g de unt. Incălzim cuptorul la 200 de grade.
Restul de unt iîl plasăm cu zahărul intr-o crăticioară și amestecăm la foc mic până se dizolvă zahărul. Tragem de-oparte, lăsăm să se răcească un pic, apoi amestecăm ouăle, unul câte unul. Dacă compozitia e prea caldă riscăm să se coaguleze albușul, ceea ce e destul de neplăcut.
Adăugăm făina și cacaua cernute prin sită, și omogenizăm. Turmăm compoziția în tavă, plasăm la suprafață jumătățile de pere, apoi presărăm ciocolata rasă și migdalele. Reducem temperatura cuptorului la 190 de grade și coacem cam 30 de minute. Prajitura trebuie să aibă o consistență cremoasă . Așa e bună .
Deci, la treabă !
" Mazilique" ne recomandă să servim cu inghețată de vanilie. Nu e o idee rea !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu