Precum rezultă și din titlu, eu sunt îndrăgostită de această rețetă de blat de tort care nu necesită prea multă muncă, nu trebuie să bați spuma, nu trebuie sa amesteci gălbenușurile pană se albesc, și stiți voi, toate acele lucruri care apar in clasicele noastre cărți de bucate. E un blat care reușește întotdeauna, are exact consistența și textura potrivite, se taie fară a se sfărâma, ce mai, blatul perrfect!
Pentru o formă de 20-24 de cm avem nevoie de cantitățile de mai jos.
Daca doriți ă faceți un tort mare, dublați pur si simplu cantitatile.
4 linguri de ulei neutru
3 linguri de apa
1 lingură de otet
120 de g de faină
120 de g de zahăr
Un pachet de zahar vanilat
Un pchet de de praf de copt
3 ouă
Intr-un castron mai adânc bateți ouăle intregi cu zahăr, zahăr vanilat, și ingredientele lichide, apă, ulei, oțet.
După omogenizare adăugați, dacă se poate, dat prin sită, amestecul solid de făină cu praf de copt. Turnați intr-o formă unsă cu un pic de ulei. Coaceți în cuptorul preîncălzit cinci minute la 200 de grade. Continuați să coaceți incă 15 minute la 180 de grade. Lăsați să se răcească în formă și umpleți-l după dorință.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu