Ai crede că e vorba, în cazul acestor melci, de un aluat crescut, un aluat cu drojdie Nici poveste!
Pentru 20 de bucăți avem nevoie de:
Pentru aluat:
Pentru aluat:
450 g de făină
250 g de brânză tip quark cu grăsime puțină
Un praf de copt
100 ml de ulei
80 ml de lapte
Un praf de sare
75 g de zahăr
Pentru umplutură:
30 g de unt topit
Un ou
2 linguri de miere
250 g de alune măcinate
50 ml de smântână de frișcă
O lingură de rom
100 g de gem de caise sau căpșune
2-3 linguri de apă
Amestecăm într-un bol zahărul, brânza, uleiul și laptele, adăugăm jumătate din făină și turmăm compoziția pe suprafața de frământat unde am combinat cealată jumătate din cantitatea de făină cu praful de sare și praful de copt. Frământăm repede un aluat omogen, dacă e prea lipicios mai adăugăm un pic de făină și îl lăsăm la rece jumătate de oră.
Între timp, încălzim mierea pentru a o fluidiza, adăugăm oul, alunele, romul și smântâna. Dacă umplutura e prea vâscoasă pentru a o întinde, mai punem un pic smântână.
Intindem aluatul într-un dreptungi de 56/32 cm și o grosime de jumătate de cm, ungem cu untul pe care l-am topit în prealabil, apoi repartizăm ummplutura de alune într-un strat
uniform. Rulăm pe latura lungă și tăiem sulul în două părți egale. Lăsăm la rece 30 de minute.
uniform. Rulăm pe latura lungă și tăiem sulul în două părți egale. Lăsăm la rece 30 de minute.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius, tăiem câte 10 rotocoale de cam 1,5 cm din fiecare jumătate de sul de prăjitură, le plasăm cum se vede pe hârtia de copt și coacem 20 de minute. Avem astfel 20 de melci.
Încălzim ușor marmelada cu 2-3 linguri de apă, o trecem prin sită. Scoatem prăjitura si ungem fiecare melc cu gem
și mai coacem încă 5 minute.
Vom obține 20 de melci lucioși și crocanți la suprafață, moi în interior.
Succesul este garantat !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu