Iată de ce am hotărât să vă prezint această spumă de mere. Fără produse animale, dacă nu luăm în considerare gelatina, care, de altfel, poate fi înlocuită și cu agar-agar. Un desert ușor și răcoritor !
Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- Băuturi ( 3 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- Paine ( 6 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- Sirop ( 1 )
- aperitive si snackuri ( 56 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
duminică, 23 aprilie 2017
Spumă de mere ( după Sanda Marin )
joi, 20 aprilie 2017
Iepuraș din aluat

Fantezia bunicilor nu cunoaște limită când e vorba să facă bucurie nepoțeilor lor ! Eu nu sunt ceea ce se cheamă o persoană cu abilități artistice, dar mă strădui să caut în imensitatea
Internetului, de fiecare dată când e vero ocazie, fie onomastică , fie Craciun sau Paști ceva care ar putea să ii placă lui Leonard, nepoțelul meu. Și in curând, când și Senta va fi destul de mare , vor fi două perechi de ochișori pentru care va merita să fac un efort de imaginație sau de cercetate digitală .
Aluatul e simplu, un cozonac cu nu prea multe ouă , care poate fi de fapt format și ca învârtită și ca orice vă trece prin cap, ca să îl coaceți apoi la 180 de grade.
Eu am pus în funcțiune automatul de pâine cu care mă ajut de minune !
Am avut nevoie de:
460 g de făină
2 ouă
200 ml de lapte călduț
O linguriță cu vârf de drojdie uscată
60 g de unt topit
50 g de zahăr
Sare
Un gălbenuș si ceva lapte pentru uns
Două stafide de decor
Ordinea de în care se pun ingredientele e foarte împortantă. Cele lichde prima dată, deci laptele călduț, untul topit și răcit la temperatura ambiantă, zahărul, ouăle pe care și pe ele le aducem prima dată la temperatura camerei, apoi făina sarea și la sfârșit drojdiea. Este esențial, in cazul folosirii mașinii de pâine, ca drojdia să nu intre în contact direct cu lichidele.
Dacă faceti un aluat cu mâna, procedați ca la toate aluaturile crescute. Amestecați drojdia cu un pic de zahăr și un pic de lapte și lasați-o să lucreze un pic, sa ia viață, într-un loc cald, după care o turnați într-o adâncitură din mivila cu făină, amestecați, adăugati zahărul, ouăle și untul, sarați un pic, și frământați un aluat potrivit , nu prea moale dar nici tare, pe care îl lăsați să crească până își dublează volumul, într-un locșor cald și ferit de curent. Îl mai frământați odată.
Aluatul gata făcut îl impărțiți în atâtea parți câte aveți nevoie pentru iepurașul nostru. Îl construiți în tava de copt, pentru ochi folosiți două stafide . îl mai lăsați 20 de minute să crească, îl ungeți cu un gălbenuș amestecat cu un pic de lapte și îl coaceți în cuptor pentru 30-35 de minute până e rumen !
Veți face bucurie celor mici, cei mari se vor amuza și ei și cozonacul de numai bun cu cacaoa sau lapticul de dimineață .
miercuri, 19 aprilie 2017
Pulpă de miel după Gordon Ramsey
Dacă urmăriți diferitele canale cu emisiuni culinare, numele lui Gordon Ramsey, un celebru gastronom din Londra nu vă este necunoscut. Si pe youtube se gasesc nenumărate inregistrări, mie imi plac rețetele lui, și omul mi-a devenit și mai simpatic de când, recent , am aflat, că în restaurantele lui copii mamancă pe gratis. Un gest remarcabil, dragii mei, dar nu neașteptat pentru un tată de familie cu patru copii.
Avem nevoie de o pulpă superioară de miel de 1,5 kg
Doi morcovi
O bucată de țelină
O ceapă
2-3 căței de usturoi
O bucată de câțiva cm de praz
Un amestec de mirodenii compus din
Boi
Curry
Sare
Piper
Cumin
Scorțișoara
Câteva batoane de scorțișoară
Câteva crenguțe de rozmarin
Ulei de măsline
Iar pentru sos :
O limetă
O lingură muștar
2 linguri de ulei de măsline
Pentru garnitură :
1 kg de cartofi
Sare
Cimbru uscat
Ulei de măsline
Am Iestecăm mirodeniile și le turnăm intr-o formă plată în care putem apoi să umgem cu ele friptura.
Spălăm și uscăm pulpa de miel cu un șervețel. O gaurim în mai multe locuri si o inpănăm cu batoane de scorțișoară și crenguțe de cimbru. O trecem apoi prin mirodeniile măcinate .
Curățăm zarzavaturile, le taiem mărunt, si le prăjim la foc iute în ulei de măsline. Adăugăm carnea care o prăjim de asemenea pe ambele părți. Punem totul într-tavă mai adâncă, stropim frptura cu ulei de măsline și introducem în cuptorul încins la 160 de grade pentru 90 de minute. Verificam dacă friptura e gata, o scoatem să se odihnească la cald.
Între timp pregătim sosul din zeama de limetă, o lingură bună de mustar și ulei de măsline , 2-3 linguri. Radem și un pic de coajă de limetă .
Cartofii îi spalăm în tăiem în sferturi cu coajă cu tot, in presărăm cu sare piper și cimbru uscat , în stropim cu ulei de măsline si îi rumenim la cuptor .
Intru totul un deliciu, dragii mei !
duminică, 9 aprilie 2017
Desert rapid cu brânză și fructe
Îl pregătiți rapid, e răcoros , se potrivește în după mese de vară în grădină. Chemați-vă prietenele la un mic deliciu !
Condiția este să găsiți într-unul din magazine, în sertarele de preparate congelate de patiserie, mini choux á la cremes cu umplutură de frișcă .
Luați doua cutii. Așezalti gogoșelele una lângă alta într-o tavă dreptunghiulară.
Puteți, desigur, sa le si coaceți în casă, dacă doriți.
Mai avem nevoie de :
500 g de brânză de vacă cremă tip Quark
O cutie de 340 ml de lapte condensat
3 linguri de zahăr praf l
Un pliculeț de zahăr vanilat
Fructe roșii ( zmeură, mure, căpșuni) congelate sau proaspete
Amestecăm și batem cu telul brânza cu laptele condensat, zahărul praf și cel vanilat, ungem crema peste stratul de choux á la crème , presărăm zmeură proaspătă sau congelată si dăm totul la rece.
Mai putem orna cu bucățele de fistic și frunzulițe de mentă .
duminică, 2 aprilie 2017
Salată suedeză de hering în saramură ( gubbröra)
Gubbröra, cum se cheamă acest aperitiv în suedeză, tradus mot á mot , ar însemna " amestecul moșului" De unde până unde...ori e vorba de un amestec cu bucâțele mărunte de pește și ouă pe care și un moș fără dinți îl poate mânca...ori e vorba de o retetă veche, a unui moș deci, un pescar bătrân ..
Nu vom elucida acestă enigmă, așa că ar fi mai bine să ne ocupăm de rețeta în sine, un fel clasic al bucătăriei suedeze. Se face în diverse ocazii, de obicei când oamenii se adună în număr mai mare, caci e o salată sătioasă, care place la mic si mare...
Baza ei o constituie heringul de atlantic în saramură , așa zisul matjes .
Eu am pregătit-o azi, am ramas grozav de încântată, si mă grăbesc să vă dau și vouă rețeta !
200 g de pește în saramură
4 ouă
4 linguri de majoneză
O lingură de mărar tocat
O lingură de smântână ( opțional )
O lingură de icre sau capere, cum doriți
O lingură de ceapă albă sau verde
Pentru decor cozi de cepșoară și felii de ridichi.
Tăiem peștele cubulețe. Fierbem ouăle așa încât galbenusul să fie mai cleios, tăiem și ouăle. Adăugăm o lingură bună de icre, sau, in altă variantă , de capere, mărar tocat, majoneză ( se poate și din comerț, dar e mai bună proaspât facută ) și o lingura de ceapă mărunțită și de smântână. Amestecăm bine. Lăsăm un pic în frigider să se întrepătrundă aromele.
Modul de prezentare poate fi într-o salatieră , dar și pe felii de pâine neagră .
Delicios aperitiv !
Abonați-vă la:
Postări
(
Atom
)