Iată de ce am hotărât să vă prezint această spumă de mere. Fără produse animale, dacă nu luăm în considerare gelatina, care, de altfel, poate fi înlocuită și cu agar-agar. Un desert ușor și răcoritor !
Deci :
1 kg de mere
Patru foi de gelatină
150 g de zahăr praf de preferință
Coaja și sucul de la o 1/2 de lămâie sau portocală
Curățaăm și tăiem în sferturi merele, le punem la fiert în atâta apa cât să le acopere. Înmuiem cele patri foi de gelatină în apă rece.
Fierbem merele până scade apa iar merele sun moi și pot fi zdrobite cu ușurință. Stoarecem gelatina si o amestecăm cu 2 lingurițe de zeamă de mere caldă, o învorporăm in mere, zdrobim totul cu un blender, adaugăm zahărul, coaja și zeama de lămâie și batem compoziția cu telul un pic ca să capete o steuctură aerată. O transferăm în forme clatite cu apă rece și lăsăm câteva ore la rece. Desprindem marginea u un cuțit ascuțit și răsturnăm pe farfurie. Decoram cu firimituri de ciocolată , felii de citrice și /sau frunzulițe de mentă !
Place copiilor !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu