joi, 17 decembrie 2015

Roata dracului





Ingrediente pentru blat:
6 albușuri
200 grame zahăr
250 grame nucă măcinată

Ingrediente pentru crema: 
6 gălbenușuri
5 – 6 linguri zahăr
2 – 3 linguri lapte
2 – 3 linguri cacao
250 grame unt

Se bat albușurile spumă cu zahărul și se adaugă, amestecând ușor, nuca măcinată. Se tapetează o tavă cu grăsime și se înfăinează. Se pune câte o linguriță de spumă, cât mai egal și lăsând spațiu între ele. Se coc la foc mic, să se usuce bine.
Se amestecă gălbenușurile cu zahăr. se adaugă laptele și se fierb pe bain-marie până se leagă bine. Când e rece se amestecă cu untul spumos. Crema poate fi înlocuită cu o cremă de frișcă și ciocolată (400 mililitri frișcă se pun la încălzit. Când e aproape de punctul de fierbere adăugăm 200 grame de ciocolată menaj, mărunțită și se amestecă până se topește ciocolata și crema devine lucioasă).
Când bezelele și crema sunt reci, se lipesc câte două bezele, cu partea bombată în interior, pentru a obține o suprafață netedă spre exterior. Se tăvălesc marginile cu cremă în nucă măcinată.
Efectul acestei combinații de bezea cu nucă și crema de ciocolată este imbatabil. Mă intreb, și poate și voi vă întrebați de ce se cheamă roata dracului? 
Poate pentru că este al dracului de bună !



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu