Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
miercuri, 2 ianuarie 2013
Supă de fazan si câteva secrete pentru o supă perfectă
În prima zi de Crăciun, Mioara a planificat și gătit o minununată supă de fazan.
Această pasăre sălbatică are o carne tare, ce nu se prea pretează la alt fel de a o găti. Dar supa este o delicatesă. Are o savoare specială, greu de definit, mângâie papilele gustative, şi cine a încercat-o, va mai dori, cu siguranță, să repete experienţa.
În Duminica de Crăciun, Mioara a cerut să preia sceptrul în bucătărie. Şi tot ea a avut ideea acestei postări. Argumentul: “Sunt sigură că multe gospodine tinere se vor bucura să afle cum să procedeze pentru a le reuși o supă bună”. De fapt, indicațiile noastre se pot aplica și la alte supe clare, de găină, de gâscă sau din carne de vită.
Am avut:
Doi fazani
Și cel puțin 2 kg de zarzavaturi
Adică:
Ceapă(1-2)
Morcovi - preponderent
Rădăcină de pătrunjel(2-3)
Țelină (o bucată de 300 g)
O gulie
Sare
Piper boabe
Mioara a spălat bine păsările, a curățat zarzavatul, a ales o oală potrivită, de vreo 5 l, umplută cam ¾, ca să aibă loc şi zarzavaturile, şi a pus mai întâi fazanii la fiert, în apă rece. Este important să fie în apă rece, astfel încălzirea se produce treptat, iar carnea va rămâne fragedă. Dacă apa este fierbinte, proteinele din stratul superficial vor coagula și carnea nu se "pătrunde". În aceasă fază, se formează o spumă, prin fierberea cărnii, ce trebuie îndepărtată cu grijă. Momentul nu trebuie pierdut, se petrece înainte ca fiertura să dea în clocot. Doar după ce supa nu mai spumează, adăugăm zarzavatul tăiat în bucăţi mari, sare, piper şi lăsăm supa să fiarbă încetişor, vreo două ore. Evităm focul iute, care o face să devină tulbure.
Ceea ce am obținut a fost o licoare gălbuie, minunat transparentă. O puteți servi (rafinat) ca atare, așa-numitul consommé, fără adaosuri. Noi am ales varianta clasică, de supă cu tăiței (pe care i-am cumpărat gata făcuţi), și nu am regretat această alegere.
Publicat de
Gusulita
la
20:28:00
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!
Trimiteți pe X
Distribuiți pe Facebook
Trimiteți către Pinterest
Etichete:
supe si ciorbe
,
vanat
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu