Am gasit-o în una din cărțile mele vechi de bucate, pe vremea când nici nu era vorba de Internet .
Dar câteodată nu e rău să mai aruncăm un ochi în carțile clasice. Caci iată ce rețetă am gasit :
140 de g de făină
140 g de zahăt tos
140 g de unt
140 g de nuci măcinate
Trei gălbenușuri
Trei albusuri pentru spumă
Două linguri de gem de caise
140 g de zahăr praf
Un plic de zahăr vanilat
Toate acestea se amestecă fără prea multe fasoane, și masa omogenă obtinută se intinde, cu mâna, intr-o tavă unsă . De 25/35 cm. În orice caz nu prea mare, iar dacă e mai mare, mai adăugați jumătate din cantitățile de mai sus.
Se coace aluatul la 180 de grade 25/30 min.
Între timp batem bine albușurile spumă, până când putem intoarce vasul fără ca spuma să se scurgă, adăugăm 140 g de zahăr praf și un pliculeț de zahăr vanilat.
Scoatem prăjitura, o ungem cu două linguri de gem de caise, întindem spuma și o rebăgăm în cuptor pentru incă câteva minute până se rumenește spuma. O lasam să se răcească înainte de a o tăia.
Obținem 24 de bucăți.
Feicare bucată are 159 kcal, 16 g de glucide, 9 g de grăsimi, 2 g de proteine
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu