sâmbătă, 17 februarie 2018

Supa de varză, șapte zile de dietă hipocalorică



Foarte modernă acuma zece ani, destul de cunoscută și practicată, cura de slăbire cu supă de varză e simplu de ținut.  Dieta aceasta a fost inventată de dieteticeana americană Margaret Danbrot in 1997 și s-a răspândit ca focul . Sloganul e " puteți mânca cât vreți , și slăbiți !  Clar că toată lumea a sărit pe ea. Gagul e: puteți mânca oricâtă supă de varză !
Dieta promite  o reducere de greutate de cinci -șapte kilograme intr-o săptamână. Depinde de la caz la caz. E cine pierde efectiv cinci șase kilograme, e cine doar două . 
Principiul e să ne săturăm cu supă, care nu are mai mult de 25 kcal / 100 g, multe zarzavaturi, minerale și vitamine. Varza este pe deasupra diuretică , deci în kilogramele pierdute este și multă apă. 
O putem incadra în categoria dietelor rapide, asa zisele " crashdiät" sau dietă turbo, , care poate fi folositoare înainte de concediu, sau daca trebuie sa incăpem intr-o rochie pentru o anumită ocazie ( nu zic nuntă - atunci toate fetele sunt suple și frumoase) . 
Dacă revenim la stilul de mâncat de dinnainte riscam să punem  la loc rapid, poate chiar și in plus, lucru pe care experții îl numesc efectul jo-jo . 
Deci totdeauna după o dietă din aceasta,  turbo,  trebuie să urmeze o restructurare a felului de a mânca. 
Vom mai vorbi despre asta. 
Rețeta : 

  • O varză 
  • O ceapă sau două trei cepe verzi 
  • Doi căței de usturoi
  • Trei roșii sau o conservă de roșii în bulion 
  • O tulpină de țelină 
  • O buncată de praz 
  • Doi ardei  
  • Un cub de concentrat de legume 
  • Pătrunjel verde tocat 
  • O lingurița de chimion 
  • Cimbru daca avem 
Ce nu punem în supă : rădăcinoase si cartofi 


Cum o folosim : 
In fiecare zi supă, supă supă, cât dorim. Cafea și ceai. Fară zahăr . Mie, de exemplu imi vine greu să beau cafeaua fără lapte. Nu lapte condensat, nici frișcă , ci lapte cu 1,5 % grăsime . Daca si pentru voi e la fel , folosiți un pic de lapte. 50 ml de lapte pe zi n-o să ne strice succesul. 

In prima zi pe lângă supă, fructe cu exceptia bananelor, strugurilor , pepenilor galbeni si verzi 

A două zi iar supă și pe lângă asta  legume  verzi , sub forrmă de salată sau fierte sau in abur . Deci spanac, broccoli, fasole verde, ardei, roșii , salată verde. 
A treia zi o banană și niște lapte degresat 200 ml  ( ura , ura) si supă si iar supă când ne este foame. 
A patra zi pe lângă supă , legume verzi fierte, sau gătite  pe abur, si seara un cartof copt cu o linguriță de unt sau margarină cu mai puțină grăsime. 
E vremea să mai faceți o porție de supă ! 
A cincea zi avem voie chefir sau lapte batut degresat, 250 de g , si supă ,supă ,supă , legume .
Nu uitati să beți apă și ceai ! 
A șasea zi : o felie de pește pe grătar, sau carne slabă, legume verzi ( spanac, broccoli, fasole verde) si supă de varză cât poftim.
A saptea zi 250 g de orez fiert pe lângă supa noastră 

Ideea este , desigur , ca să avem, totuși, pe lângă supă si un aport minim de proteine . Căci tocmai aceasta este critica : fără proteine, scade masa musculară. Ceea ce nu este de dorit ! Și e total nesănatos pe termen lung . Am găsit  mai multe variante de dietă cu supă de varză, cu completările care să ne ferească de carențe. Am conceput pentru voi un convolut rezonabil. 
După ce am pierdut câteva kilograme,  și nu ne încapem în piele de bucurie, și nu ne mai strâng blugii, trebuie să reflectăm asupra unei modalități de lungă durată, eficientă , fără să fie frustrantă, și fară să ne lipsească de toți nutienții de care avem nevoie, deci de grăsimi, și proteine și hidrati de carbon. 
Vorbesc chinezește? Nu cred. Mă refer desigur la uleiuri sanătoase ( nuci, floarea soarelui, de măsline, de germeni de porumb) la carne, brânză și ouă și la cartofi, orez, paste și tot ce derivă din făină de grâu, secară etc. 
Critici la supa de varză ? 
Pe lângă cele spuse mai sus, ( dietă unilaterală) mai intervine faptul că da, casa miroase a varză . Ori suportăm, ori căutăm altă metodă. In afară  de aceasta, sunt persoane care nu suportă varza, pentru că balonează . În general legumele balonează , mai ales in cantitate mare. Ne putem ajuta cu ceai de fenicol sau cu semințe de chimion in supă, ceea ce dă și o notă aromată. 
Vă mai pot sugera să folosiți supa doar de două ori pe saptamână, in zilele când doriți să mâncați mai putin. Nu uitați, 500 ml de supă de varză: 125 kcal. 



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu