O retetă care poate constitui un dejun copios de duminică dimineața, când se adună toată familia, si pe care o putem pregăti si in două etape, ingredientele vegetale cu o zi înainte, finalizarea in ziua în care o servim. O salată de roșii mi se pare foarte potrivită, lângă !
Pentru pot porții avem nevoie de :
500 g de spanac congelat bine stors
1/2 ceașca de ceapă vedre , tăiată mărunt ( o legătură de ceapă )
3/4 de cească de anghinare din conservă tăiată marunt ( 250-300 g )
Un ardei roșu
Un cățel de usturoi
O linguriță de marar verde tocat
Opt ouă
Patru albușuri
Două linguri de parmesan
75 ml de lapte parțial degresat
Sare piper
Junătate de ceașcă de brânză feta ( 100 g )
Incălzim cuptorul la 180 de grade. Ungem o tavă potrivită cu ulei
Intr-un bol amestecăm zarzavaturile, respectiv anghinarea cu spanac, ardei roșu tăiat mărunt, usturoi, ceapă, marar. Amestecul îl așezăm in tavă . Intr-un altbol potrivit batem ouăle, albușurile, laptele, parmesanul, sarea si piperul, brânza feta. Tunăm amestcul peste verdețurile din tavă . Coacem la temperatura indicată ( 180 grade Celsius) timp de 30-35 de minute. Facem testul intepând omleta cu un cuțit care trebuie să rămână curat. Lăsam sa se odihnească timp de 10 minute după care tăiem în 8 părți egale. Servim cald, cu salată !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu