vineri, 18 septembrie 2020

Prăjitură vegană cu prune


 Tot mai multă lume, mai ales din generația tânără aderă la acest tip de hrănire, fără produse animale. Eu nu sunt adepta lucrurilor extreme, cred chiar că produsele animale sunt necesare unei alimentații echilibrate, cred că omul este omnivor, și că o serie de elemente necesare ca vitamine de tip B , sau aminoacizi esențiali nu se găsesc decât în carne , ouă , etc.

Cu toate acesrea m-am gândit să ofer, ca alternativă , o rețetă de prăjitură fără ouă și fără lapte sau smântână , dar care, totuși să se numească prăjitură . Ceea ce am obținut a fost peste așteptări

Deci dacă doriți să adoptați acest fel de hrănire , sau dacă pur și simplu vă lipsesc anumite componente , sau daca intre invitații vostri la o cafea duminică după masă, se află si unii care mănâncă strict doar produse vegetale 

 iată rețeta: 

  • 250 g făină
  • 125 g zahăr 
  • 50 g de marțipan 
  • 100 g de alune măcinate
  • 50 g de alune zdrobite  
  • 100 ml ulei 
  • 500/700 de g de prune coapte , care se desprind ușor de sâmburi 

Îl lăsăm în frigider pentru o jumătate de oră , apoi punem deoparte cam un sfert , tot în frigider. Restul îl intinden , o foaie de un cm grosime într-o tava de 20/25 cm tapetată cu nârtie de copt sau unsă cu ulei și presărată cu făină.  Presărăm 500/700 g de prune fără sâmburi și acoperim cu firimituri nu prea marunte de aluat. Presaram 50 g de alume sau nuci maruntite dar nu macinate. 

Coacem la 180 de grade timp de 45 /60 de minute. Lasam prajitura sa se raceasca un pic in tava apoi o taiem cum dorim. 

Putem folosi pentru coacere si o forma de tort de 24 de cm, tapetată cu hârtie de copt.

Am fost plăcut surprinsă de rețetă. Prietenii mei vegani, nu va lipsiți de dulciuri pregătite în casă fără aditivi alimentari nesănătoși . Emulgatori si alte alea. 

Vă doresc să vă reusească rețeta și să o mâncați cu poftă . 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu