Vă prezint azi o rețetă foarte potrivită pentru persoanele care au o alergie la gluten.
Dar de altfel, mi-a plăcut foarte mult, și e desigur valabilă pentru toată lumea. Nu are făină .
Conține amidon, morcovi rași și alune sau migdale măcinate și puțin zahăr
Dar, judecați singuri :
Pentru 12 bucăți avem nevoie de :
O tavă potrivită de muffins. Eu am folosit și niște forme de hârtie pe care le-am plasat în adâncituri, și în care pot fi prezentate apoi. Riscul de a se lipi de metalul tăvii e astfel anulat. Dacă nu aveți , ungeți bine cu ulei adânciturile .
Am amestecat într-un bol :
300 g de alune rase
100 g de zahăr
3 linguri de amidon
3 linguri de migdale mărunțite
3 lingurițe de praf de copt
În alt bol am bătut trei ouă cu 120 ml de ulei
Am amestecat cele doua compoziții și am adăugat 200 g de morcovi rași
Am plasat câte o lingură din acest amestec în formele pregătite și le-am copt la 180 de grade, timp de 30-35 de minute.
Pentru glazură am amestecat 100 g de zahăr praf cu zeama de la o lămâie și după ce brioșele s-au răcit le-am uns la suprafață cu o pensulă se poate intinde glazura sicu dosul unei lingurițe . Glazura aceasta se potrivește bine cu miezul zemos de morcovi și alune .
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu