Sunt conviinsa ca va va place aceasta reteta. Eu am gasit-o pe pagina Wheight Watchers, un concept de succes de a pierde kilograme in plus, si, pana la urma , de a manca sanatos . Am incercat-o, si fiindca mi-a placut, m-am hotarat sa o impart cu voi.
Puteti sa o serviti cu o salata, de rosii, de exemplu, sau ca si garnitura, langa un piept de pui la gratar.
Pentru doua portii , ca fel principal,sau patru de garnitura, avem nevoie de :
- 600 g de cartofi
- 300 ml de lapte
- o ceapa de preferabil alba
- 2 linguri de smantana groasa
- sare
- piper
- un varf de cutit de nucsoara rasa
- 3 linguri de parmezan ras
- unt pentru uns forma
- usturoi tot pentru uns forma
incalzim cuptorul la 180 de grade, curatam cartofii si ii taiem felii foarte subtiri, e bine chiar daca avem o razatoare pe care o putem regla la 0,5 cm . curatam si taiem solzisori si ceapa.
Amestecam laptele cu smantana si le punem la fiert intr-o cratita suficient de mare sa incapa apoi si cartofii pe care ii adaugam impreuna cu ceapa taiata felii,la laptele fierbinte. Dam un clocot 3-4 minute. Varsam continutul intr-un vas termorezistent, pe care l-am frecat cu unt si usturoi pisat, saram, piperam si adaugam nucsoara rasa dupa gust.
Presaram parmezanul ras si plasam vasul in cuptor pentru 45-50 de minute, pana cartofii sunt gata fierti si imbibati cu sos, iar suprafata rumenita.
Cred ca v-am trezit interesul, si maine cand va intoarceti de la birou sau de pe unde lucrati , va puneti pe treaba. As fi incantata sa aud parerea voastra.
Oricum, multumesc echipei de la Weight Watchers !
PS Daca voi avea succes in a slabi si manca in acelasi timp cu drag si pofta, va las sa stiti si voi !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu