Dacă vreţi să vă impresionaţi musafirii cu un aperitiv arătos, gustos şi rafinat, dar, în acelaşi timp, uşor de pregătit, aceasta este reţeta!
Remarcaţi, vă rog, că nu conţine nici un dram de făină şi are foarte puţină grăsime. Numai bine pentru silueta voastră, dragi prieteni!
Şi eu am preparat rulada aceasta (prima oară, chiar de curând) şi am rămas încântă de coloritul viu, de gustul ei subtil şi proaspăt. Acum doresc să vă împărtăşesc secretele pregătirii ei. Am primit reţeta de la o prietenă, care, la rândul ei, o avea de la soacră, doamna Renate, o persoană simpatică şi pricepută în ale gospodăriei.
20 g de unt
450 g de spanac congelat
4 ouă
125 g de creveţi, gata fierţi – eu, neavându-i,
i-am înlocuit cu 2 linguri de icre roşii de somon
200 g de somon afumat
300 g de brânză proaspătă
3 linguri de smântană groasă
piper
sare
câteva frunze de salată
Topim untul şi adăugăm spanacul, amestecând încet, să se omogenizeze. Lăsăm niţel, să se răcească, şi înglobăm, pe rând, gălbenuşurile. Batem albuşul spumă cu puţină sare, apoi îl amestecăm cu grijă, cu mişcări de sus în jos, cu masa de spanac. Compoziţia obţinută o întindem, în tavă, peste hârtia de copt şi o coacem, la 160 de grade, timp de 12-15 minute.
Intre timp tăiem creveţii mărunt, somonul afumat fâşii, amestecăm brânza cu smântana, adăugăm somonul şi creveţii, condimentăm cu sare şi piper. Această cremă o ungem peste foaia de spanac. Rulăm strâns şi dăm la rece pentru o oră. Putem servi rulada întreagă, pe o tavă garnisită cu frunze de salată, sau o oferim tăiată felii. Varianta mea, cu icre în loc de creveţi, a fost foarte apreciată.
Scrieţi-mi impresiile voastre, m-aş bucura !
ce reteta grozava !
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place, Monica ! Astept sa-mi scrii daca o reproduci. Cu drag, Dana
Ștergere