duminică, 11 martie 2012

Prăjiturele (bomboane) de ciocolată şi marţipan





Azi ne rasfata Arjana 




Cantităţi:

-       300 g. marţipan
-       400 g ciocolată
-       100 g unt
-       vişine din vişinată
-       bezele sau fursecuri (gen pişcoturi)

Mod de preparare:

Se pregătesc forme mici de brioşe (am folosit de silicon – sunt vesele şi colorate), care se căptuşesc cu forme de hârtie.

 

Se întinde marţipanul între două folii de aluminiu, cât mai subţire, şi se taie sub formă de cercuri de mărime potrivită cu formele. Se pun discurile de marţipan la rece, să se manevreze mai uşor.
În fiecare formă se pune câte o bezea sau pişcot.


            Se topeşte ciocolata cu untul în cuptorul cu microunde. Se amestecă bine, să se omogenizeze şi se pune cu linguriţa în formele pregătite peste pişcot, deasupra se pune câte un disc de marţipan şi din nou ciocolată. Se ornează după dorinţă, eu am preferat vişinele din vişinată.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu