luni, 12 martie 2012

Cheesecake cu lichior de cafea





Arjana:

 
 
Blat: 200 g biscuiţi
         100 g unt
Cremă: 750 g quark şi mascarpone (eu am folosit 2 quark, 1 mascarpone)
             150 ml lichior cremă de cafea
             150 ml smântână pentru frişcă
              200 zahăr
              2 ouă
              20 g gelatină
              cafea tare
Glazură: o linguriţă gelatină
               150 ml cafea tare
                4 linguriţe zahăr

Blat: 200 g biscuiţi
         100 g unt
Cremă: 750 g quark şi mascarpone (eu am folosit 2 quark, 1 mascarpone)
             150 ml lichior cremă de cafea
             150 ml smântână pentru frişcă
              200 zahăr
              2 ouă
              20 g gelatină
              cafea tare
Glazură: o linguriţă gelatină
               150 ml cafea tare
                4 linguriţe zahăr

Se zdrobesc biscuiţii şi se amestecă cu untul topit. Se apasă bine într-o formă de tort. Se înmoaie gelatina şi se şi se încălzeşte câteva secunde, până se topeşte. Se amestecă Se amestecă brânza, cu frişca, puţină cafea concentrată, lichiorul şi gelatina. Se bat ouăle cu zahărul şi se adaugă în amestecul de brânză. Se toarnă peste biscuiţi şi se lasă la rece, să se intărească (2 – 3 ore). Se prepară glazura, de fapt un jeleu, amestecând cafeaua cu zahărul şi gelatina. Se toarnă peste prăjitură şi se lasă la rece peste noapte.




Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu