Arjana:
Blat: 200 g
biscuiţi
100 g unt
Cremă: 750
g quark şi mascarpone (eu am folosit 2 quark, 1 mascarpone)
150 ml lichior cremă de cafea
150 ml smântână pentru frişcă
200 zahăr
2 ouă
20 g gelatină
cafea tare
Glazură: o
linguriţă gelatină
150 ml cafea tare
4 linguriţe zahăr
Blat: 200 g
biscuiţi
100 g unt
Cremă: 750
g quark şi mascarpone (eu am folosit 2 quark, 1 mascarpone)
150 ml lichior cremă de cafea
150 ml smântână pentru frişcă
200 zahăr
2 ouă
20 g gelatină
cafea tare
Glazură: o
linguriţă gelatină
150 ml cafea tare
4 linguriţe zahăr
Se zdrobesc
biscuiţii şi se amestecă cu untul topit. Se apasă bine într-o formă de tort. Se
înmoaie gelatina şi se şi se încălzeşte câteva secunde, până se topeşte. Se
amestecă Se amestecă brânza, cu frişca, puţină cafea concentrată, lichiorul şi
gelatina. Se bat ouăle cu zahărul şi se adaugă în amestecul de brânză. Se
toarnă peste biscuiţi şi se lasă la rece, să se intărească (2 – 3 ore). Se
prepară glazura, de fapt un jeleu, amestecând cafeaua cu zahărul şi gelatina.
Se toarnă peste prăjitură şi se lasă la rece peste noapte.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu