Suntem în plin sezon al sparanghelului şi, ca urmare, adaug reţetelor mai vechi, de care, poate, vă amintiţi, una nouă.
Ingrediente:
1 ceapă sau o bucată de praz
25 grame unt
500 grame sparanghel
2 cartofi
1,5 litri supă de pui
3 - 4 linguri de smântână
sare şi piper proaspăt măcinat
crutoane pentru servit
Într-o oală se topește untul și, când s-a topit, se călește ceapa tocată, presărându-se sare. Când ceapa devine translucidă, se pune sparanghelul curățat, fără a se tăia vârfurile.
Apoi cartofii, curățați și tăiați cubulețe și supa de pui fierbinte.
După ce cartofii au fiert bine, la fel şi tijele de sparanghel, supa se pasează cu blenderul.
Pentru a reține toate fibrele lemnoase ale capetelor de sparanghel, supa se dă prin sită, insistând până ce în sită rămân doar fibrele (asta e partea mai puțin plăcută).
Se drege, de gust, cu smântână, sare și piper. Am folosit un piper cu lămâie, care a rafinat gustul supei. Se pot păstra câteva fire de sparanghel pentru servit, dar, în acest caz, se mărește cantitatea inițială de sparanghel.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu