marți, 14 mai 2013

Supa-cremă de sparanghel






Suntem în plin sezon al sparanghelului şi, ca urmare, adaug reţetelor mai vechi, de care, poate, vă amintiţi, una nouă.


Ingrediente:

1 ceapă sau o bucată de praz
25 grame unt
500 grame sparanghel
2 cartofi
1,5 litri supă de pui
3 - 4 linguri de smântână
sare şi piper proaspăt măcinat
crutoane pentru servit

Într-o oală se topește untul și, când s-a topit, se călește ceapa  tocată, presărându-se sare. Când ceapa devine translucidă, se pune sparanghelul curățat, fără a se tăia vârfurile.
Apoi cartofii, curățațși tăiați cubulețși supa de pui fierbinte.
După ce cartofii au fiert bine, la fel şi tijele de sparanghel, supa se pasează cu blenderul.
Pentru a reține toate fibrele lemnoase ale capetelor de sparanghel, supa se dă prin sită, insistând până ce în sită rămân doar fibrele (asta e partea mai puțin plăcută).
Se drege, de gust, cu smântână, sare șpiper. Am folosit un piper cu lămâie, care a rafinat gustul supei. Se pot păstra câteva fire de sparanghel pentru servit, dar, în acest caz, se mărește cantitatea inițială de sparanghel.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu