Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
marți, 27 august 2013
Din cămara Arjanei 2013/1 Tutti Frutti
Primesc din partea Arjanei fotografii și rețete care îmi arată că ea se află în febra pregătirii de conserve. Nu e de mirare, suntem la sfârșitul verii, iar piața ne invită cu o mare bogăție de produse, ne răsfață simțurile, forme, culori și miresme, nu poți rămâne indiferent. Începem cu această rețetă la care, să zicem așa, lucrăm toată vara, căci, spre a gusta la Crăciun un lichior aromat, avem nevoie de multe fructe, pe care le adăugăm pe rând. Dacă ați întârziat, nu-i mimic, începeți acum.
Ingrediente:
Căpșuni
vișine
caise
piersici
afine
pere de toamnă
1 ananas
zahăr
rom.
Fructele se pun într-un borcan mare sau, și mai bine, într-un vas de ceramică smălțuit, adăugând zahăr jumătate din cantitatea de fructe (la 1 kg fructe, 500 grame zahăr). Se adaugă rom, până se acoperă fructele. Romul se tornă imediat, nu se lasă fructele cu zahărul la macerat. După fiecare adăugare se amestecă, o dată pe zi, 2 – 3 zile, ca să se dizolve zahărul.
Prepararea conservei debutează în sezonul căpșunilor și se încheie toamna, cu perele. La sfârșit, se curăță și se taie cubulețe un ananas. Amestecul se păstrează intact până la Crăciun, când poate fi strecurat alcoolul. Fructele se conservă foarte bine, rămân tari, pot fi folosite la prăjituri. Dacă se lasă lichidul pe fructe, acestea se pot păstra și 2 - 3 ani.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu